Šokoladiniai triufeliai receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Šokoladiniai triufeliai


INGREDIENTAI:

350 g juodojo šokolado,
150 ml 35 proc. riebumo grietinėlės,
60 g sviesto,
40 ml konjako,
4 šaukštai kakavos.


GAMINIMAS:

Susmulkinkite arba stambiai sutarkuokite 250 g šokolado. Sviestą supjaustykite nedideliais gabalėliais ir palaikykite kambario temperatūroje, kad suminkštėtų. Nedideliame puode užvirinkitegrietinėlę, supilkite ant šokolado, trumpai palaikykite, plakite šluotele, kol taps vientisa.

Sudėkite sviesto gabalėlius, išmaišykite, įpilkite konjako, dar kartą gerai išmaišykite. Uždenkite dubenį plėvele ir bent 3 val. palaikykite šaldytuve. Dar kartą atsargiai išmaišykite masę. Į puodelį įpilkite šilto vandens ir pamerkite kelis šaukštelius, kad sušiltų.

Nusausinkite šaukštelį, pakabinkite šokolado masės ir krėskite ant plėvele užklotos pjaustymo lentelės. Iš šio kiekio turėtų išeiti 12 vienodo dydžio skanėstų. Uždenkite plėvele ir pusvalandį palaikykite šaldytuve, kad sustingtų. Nedideliame puode ištirpinkite 100 g šokolado.

Užsimaukite plonas gumines pirštines, užpilkite ant delno tirpinto šokolado, suvilgykite juo šokolado gumuliuką, tuojau pat jį apvoliokite kakavos milteliuose. Paruoštus triufelius palikite pusvalandžiui kambario temperatūroje ir patiekite.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668