200 g juodojo šokolado,
2 šaukštai stiprios kavos,
2 šaukštai konjako arba romo,
2 kiaušinių tryniai,
400 ml grietinėlės,
gabalėlis baltojo šokolado,
šiek tiek graikinių arba lazdyno (papuošimui) riešutų,
kelios mėtos šakelės.
GAMINIMAS:
Susmulkinkite šokoladą nedideliais gabalėliais, sudėkite į metalinį dubenį arba gilią lėkštę, uždėkite ant puodo su verdančiu vandeniu, maišykite, kol šokoladas ištirps. Neleiskite, kad ant šokolado patektų vandens garų, antraip masė bus grūdėta. Nuolat maišant supilkite kavą ir alkoholį, įmaišykite trynius. palikite atvėsti.
Giliame dubenyje iki standumo suplakite grietinėlę, atsargiai įmaišykite į šokoladą. Sukrėskite masę į kelis vienos porcijos dydžio keraminius indelius arba taures, pridenkite indelius, kad neprisigertų kvapų , ir bent porą valandų palaikykite šaldytuve. Prieš patiekiant ant viršaus užbarstykite tarkuoto baltojo šokolado, smulkintų graikinių arba lazdyno riešutų, papuoškite mėtos lapeliu.