Ž e l ė paruošimui:
12 g želatinos,
2 šaukštelių tarkuotos citrinos žievelės,
100 ml gėrimo "Campari",
50 g cukraus.
Plikytai t e š l a i:
70 g sviesto,
druskos,
200 g miltų,
4 kiaušinių.
K r e m u i:
500 g braškių,
18 g želatinos,
3 trynių,
100 g cukraus,
500 ml grietinėlės,
125 g braškių papuošimui.
GAMINIMAS:
Želė paruošimui sumaišykite "Campari", tarkuotą citrinos žievelę, cukrų ir želatiną. Supilkite į formą ir padėkite į šaldytuvą 1,5 val. Užvirinkite sviestą, 200 ml vandens, ir 1/2 šaukštelio druskos. Įberkite miltus, užmaišykite tešlą ir atvėsinkite. Po vieną įmuškite kiaušinius.
Tešlą padalykite į 4 dalis, iš kiekvienos padarykite papločius, sudėkite į skardą ant kepimo popieriaus, pašaukite į 220 laipsnių orkaitę ir kepkite 15 min. Braškes sutrinkite į tyrę. Trynius išplakite su cukrumi karšto vandens vonelėje, tuomet įdėkite tyrę ir želatiną.
Pusę kremo dėkite ant vieno papločio, ant viršaus dėkite antrą paplotį, kurį tap pat aptepkite kremu. Atvėsinkite tortą 30 min. Likusius papločius sutrupinkite. 125 g braškių supjaustykite perpus. Paruoštą želė supjaustykite kubeliais. Visą tortą ir jo šonus apibarstykite trupiniais, ant viršaus gražiai išdėliokite braškių puseles ir želė kubelius.