2 šaldytos sluoksniuotos tešlos papločių,
1 baltymo,
190 g cukraus,
50 g kokosų drožlių,
12 g želatinos,
700 g braškių,
1 citrinos tarkuotos žievelės ir
sulčių,
300 g braškių jogurto,
10 šaukštų kokosų likerio (nebūtinai),
500 ml grietinėlės.
GAMINIMAS:
Tešlą iškočiokite į du stačiakampius lakštus, aptepkite baltymu, pabarstykite 50 g cukraus ir kokosų drožlėmis. Perdėkite į skardą, išklotą kepimo popieriumi, ir pašaukite į 200 laipsnių orkaitę, kepkite 15 min. Atvėsinkite. Stačiakampę formą išklokite maistine plėvele ir įdėkite vieną paplotį.
8 braškes atidėkite. 150 g uogų supjaustykite kubeliais, likusius sutrinkite į tyrę su 60 g cukraus, tarkuota citrinos žievele ir sultimis, įdėkite pusę želatinos. Atskirai sumaišykite jogurtą, likerį, likusį cukrų ir želatiną. Grietinėlę išplakite ir po pusę įdėkite į kiekvieną paruoštą masę.
Braškių kremą dėkite ant papločio, išdėliokite ant jo pusę braškių kubelių, ant jų uždėkite jogurtinį kremą ir likusias braškes. Ant viršaus uždėkite antrąjį paplotį. Padėkite į šaldytuvą 1 val. Supjaustykite pyragaičius. Papuoškite braškių puselėmis.