Šokoladinis tortas su braškėmis receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Šokoladinis tortas su braškėmis


INGREDIENTAI:

175 g miltų,
25 g kakavos miltelių,
50 g miltinio cukraus,
125 g nesūdyto sviesto,
druskos.

Įdarui:
50 g baltojo šokolado,
250 g grietinėlės,
500 g braškių,
200 g maskarponės,
4 šaukštai braškių džemo.


GAMINIMAS:

1. Virtuviniu kombainu sumaišome kakavą, cukrų, druską, kubeliais supjaustytą sviestą ir miltus. Maišome, kol masė tampa panaši į trupinius.
2. Kiaušinio trynį išmaišome su šaukštu šalto vandens ir įdedame į miltų mišinį. Virtuviniu kombainu sukame tol, kol tešla sulimpa į vieną gumulą.
3. Išimame ir rankomis padarome rutulį. Suvyniojame į maistinę plėvelę ir padedame pastovėti šaltai 30 minučių.
4. Ant miltais pabarstytos lentos iškočiojame tešlą. Įklojame į žemą, 20 cm skersmens kepimo formą, apipjaustome kraštus. Padedame pastovėti šaltai valandą.
5. Kepame 180° C karštumo orkaitėje 15 minučių. Paskui išimame ir atvėsiname.
6. Baltąjį šokoladą ištirpiname dubenyje, įstatytame į puodą su verdančiu vandeniu.
7. Kitame dubenyje išplakame maskarponę ir grietinėlę. Į masę įmaišome skystą šokoladą.
8. Ant torto papločio užtepame įdarą ir apdedame braškių puselėmis. Braškes ištepame pakaitintu džemu. Atšaldome.

Pastabos:
Gaminimo laikas: 45 min. Papildomas laikas: 1 val. 30 min. Porcijoje: apie 330 kcal (8 porcijos)

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668