T e š l a i:
115 g sviesto arba margarino,
250 g miltų,
1/5 šaukštelio druskos,
4-6 šaukštų vandens.
Į d a r u i:
100 g rūkytos kiaulienos,
6 kiaušinių,
150 g virto moliūgo,
25 ml pieno.
GAMINIMAS:
Dideliame dubenyje sumaišykite miltus ir druską. Į gautą mišinį įpjaustykite pašildytą sviestą arba margariną. Kapokite peiliu, kol gerai išsimaišys, tada supilkite vandenį, gerai išminkykite, iškočiokite ir tris kartus sulenkite gautą lakštą. Kartokite tai kelis kartus. Paruoštą tešlą dėkite į šaldytuvą valandai.
Įkaitinkite orkaitę iki 170 laipsnių. Iškočiokite tešlą ir sudėkite ją į negilią apvalią 30 cm formą. Susmulkinkite rūkytą kiaulieną ir paskirstykite lygiu sluoksniu ant tešlos. Šakute sutraiškykite virtą moliūgo minkštimą ir uždėkite ant kumpio. Šakute išplakite kiaušinius, pieną ir druską, šiuo mišiniu apliekite pyragą ir pašaukite į orkaitę, kepkite apie 40-45 minutes.