300 g jautienos faršo,
200 g kiaulienos faršo,
200 g moliūgo,
1 riekelės baltos duonos,
2-3 šaukštų pieno,
1 kiaušinio trynio,
1/2 svogūno,
2 skiltelių česnako,
1 šaukštelio maltų kmynų,
manų kruopų apvolioti,
aliejaus kepti,
druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Nuo duonos nupjaukite plutą, sutrupinkite nedideliais gabaliukais ir užpilkite pienu. Įkaitinus keptuvėje aliejų pakepkite smulkintą svogūną. Dubenyje sumaišykite jautienos ir kiaulienos faršą kartu su keptu svogūnu, smulkintu česnaku, nusausinta duona ir kmynais.
Tada mišinyje padarykite duobutę, įmuškite kiaušinį ir išmaišykite. Po to stambia tarka sutarkuokite luptą ir nuo sėklų nuvalytą moliūgą, dėkite į faršą ir išmaišykite. Viską pagardinkite druska, pipirais. Į lėkštę suberkite manų kruopas, tada drėgnomis rankomis iš faršo suformuokite maltinius ir apvoliokite kruopose.
Paruoštus maltinius dėkite į šaldytuvą 1 val. Maltinius kepkite gerai įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių kol gražiai apskrus. Po to uždenkite dangtį ir šiek tiek patroškinkite. Iškeptus dėkite ant popierinės servetėlės, kad nutekėtų riebalai. Valgykite su karštomis bulvėmis ir mėgstamomis daržovėmis.