2 stiklinių kmynų,
1 kg cukraus,
50 g mielių,
1/2 stiklinės razinų,
10 l vandens,
1 kg juodos duonos.
GAMINIMAS:
Duoną supjaustykite riekelėmis ir gerai išdžiovinkite. Dalį jos galite truputį paskrudinkite orkaitėje, kad gira būtų tamsesnė ir skanesnė. Vandenį užvirinkite. 1 l vandens užpilkite ant kmynų, o likusį ant duonos. Po 12 val. kmynus ir duoną nukoškite, o užpilus supilkite į vieną indą.
Kai užpilas atvės iki 37 laipsnių, dėkite mieles, išmaišytas su keletų šaukštų cukraus (aukštesnėje temperatūroje mielės žūva). Po to suberkite likusį cukrų. Taip paruoštą girą parą laikykite šiltai. Po to supilkstykite į stiklainius, įberkite razinų ir laikykite šaltai.