2,5 stiklinės miltų,
20 g šviežių mielių,
0,5 šaukštelio cukraus,
200 g kumpio,
po 1 svogūną ir
česnako skiltelę,
400 g konservuotų pomidorų,
100 g tarkuoto fermentinio sūrio,
1 šaukšto aliejaus,
pagal skonį druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Miltus persijokite į dubenį. Viduryje įspauskite duobutę, suberkite sutrupintas mieles, cukrų, įpilkite 2-3 šaukštus vandens, atsargiai sumaišykite su nedideliu kiekiu miltų ir 10 minučių pakildinkite. Kai mielės išpuruos, įpilkite stiklinę drungno vandens, įberkite šaukštelį druskos.
Išmaišykite ir laikykite šiltai, kol tešlos tūris gerokai padidės. Svogūną bei česnaką sukapokite, pakepinkite įkaitintame aliejuje, supilkite pomidorus su visomis sultimis, pagardinkite druska bei pipirais ir troškinkite, kol padažas sutirštės. Kumpį smulkiai supjaustykite.
Pakilusią tešlą padalykite į dvi ar tris dalis, iš kiekvienos iškočiokite 40x20 cm stačiakampį lakštą, aptepkite pomidorų padažu, paliekant neapteptus pakraščius. Ant pomidorų paskleiskite smulkiai supjaustyto kumpio kubelius. Susukite lakštus voleliais (pradėkite nuo ilgosios kraštinės).
Aštriu peiliu supjaustykite griežinėliais, suguldykite į kepimo popieriumi išklotą skardą šiek tiek tolėliau vienas nuo kito, apibarstykite tarkuotu sūriu ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15 min.