7—8 bulvės,
5—6 džiovinti grybai,
2 svogūnai,
3 kiaušiniai,
100 g sviesto,
4 šaukštai grietinės,
žiupsnelis maltų pipirų,
druskos.
GAMINIMAS:
Bulvės nuskutamos, supjaustomos griežinėliais, sudedamos į verdantį vandenį ir 2—3 min paverdamos. Paskui išgriebiamos, nuvarvinamas vanduo.
Džiovinti grybai 1—2 val. pamirkomi, išverdami ir supjaustomi šiaudeliais. Svogūnai supjaustomi griežinėliais ir pakepinami svieste. Kiaušiniai kietai išverdami ir supjaustomi griežinėliais. Į paruoštą indą sluoksniuojama bulvės, svogūnai, kiaušiniai, grybai, pasūdoma, užbarstoma maltų pipirų. Viršutinis sluoksnis turi būti bulvių. Galiausiai užpilama grietine, sumaišyta su grybų nuoviru.
Kepama orkaitėje 25—30 min. Valgoma karštas su tirpytu sviestu ir raugintais kopūstais ar agurkais pietums.