150 g juodojo šokolado,
1 šaukšto brendžio,
50 ml espreso kavos,
1 šaukštelio vanilinio cukraus,
100 ml grietinėlės,
3 šaukštų cukraus,
4 kriaušių,
4 šaukštų citrinų sulčių,
žiupsnelio malto šafrano,
200 ml saldaus baltojo vyno,
50 ml apelsinų sulčių,
tarkuotos apelsino žievelės.
GAMINIMAS:
Šokoladą sulaužykite gabaliukais ir kartu su brendžiu ir kava ištirpinkite karšto vandens vonelėje. Nuimkite nuo ugnies. Grietinėlę išplakite su 2 šaukštais cukraus ir vaniliniu cukrumi. Į šokolado mišinį įmaišykite plaktą grietinėlę. Putėsius padėkite į šaldytuvą 3 val. Kriaušes nulupkite, apšlakstykite citrinų sultimis. 1 šaukštą cukraus ištirpinkite 4 šaukštuose vandens.
Įberkite šafrano ir virkite 1 min. Supilkite vyną ir apelsinų sultis. Įdėkite kriaušes, įberkite tarkuotą žievelę. Troškinkite uždengus 10 min., nuolat palaistant kriaušes sirupu, kol jos suminkštės. Tuomet kriaušes išgriebkite ir išdėliokite lėkštutėse su porcija putėsių. Nuovirą perkoškite ir juo apšlakstykite kriaušes. Papuoškite mėtų šakelėmis.