500-600 g kiaulienos kumpio,
400-500 g kiaulienos faršo,
špinatų,
1 nedidelio svogūno,
1-2 skiltelių česnako,
1 kiaušinio,
aliejaus,
pipirų,
druskos,
maltų kmynų,
aštresnių mėsos prieskonių.
GAMINIMAS:
Kiaulienos kumpį perpjaukite išilgai ir labai gerai išmuškite, gausiai pabarstykite mėsos prieskoniais, pipirais ir druska. Faršą sumaišykite su smulkiai tarkuotu svogūnu, grūstu česnaku, kiaušiniu, pagardinkite mėsos prieskoniais, pipirais ir druska. (mėsą per naktį ar bent 3-4 valandas pamarinuokite su prieskoniais).
Ant lentutės patieskite išmuštą kumpį, apdėkite plautais ir plikytais špinatais apklokite faršu, vėl dėkite špinatų lapų ir susukite. Vyniotinį kas 3-4 centimetrus susmaigstykite ilgais mediniais pagaliukais. Paskui supjaustykite griežinėliais taip, kad kiekvienam tektų pagaliukas. Į aliejumi pašlakstytą skardą sudėkite griežinėlius ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 30 minučių. Tiekite su šviežiomis ar konservuotomis daržovėmis, mėgstamu padažu.