200 g (1 pakelis) šaldytos bemielės sluoksniuotos tešlos,
180 g (1 pakelis) pusriebės varškės,
2 kiaušiniai,
1/2 šaukštelio kmynų,
1/2 šaukštelio džiovintų raudonėlių,
4 pomidorai,
druskos,
juodųjų pipirų,
1 šaukštas alyvuogių aliejaus (nebūtina),
šviežių bazilikų lapelių.
GAMINIMAS:
Apsisprendę, ar norite vieno didelio, ar keleto mažesnių pyragų, į tiek dalių ir supjaustote atitirpintą iškočiotą tešlą. Varškę išsukate su kiaušiniais, įberiate kmynų, raudonėlių, druskos ir pipirų. Skardą ištiesiate kepimo popieriumi (arba folija), ant jo truputėlį pabarstote miltų ir klojate lakštą.
Palikę maždaug 2 centimetrus nuo krašto, lakštą lengvai neaštriu peiliu apipjaustote, tik neperpjaunate tešlos iki galo (kepdama ji pakils ir kraštai atsiskirs nuo vidurinės dalies, ant kurios bus užtepta varškė. Tešlą (išskyrus apipjautus kraštelius) kas 2-3 centimetrus subadote šakute ir ant jos tepate varškės ir kiaušinių masę maždaug pusės centimetro storio.
Pomidorus supjaustote plonais griežinėliais ir vieną kitu šiek tiek pridengdami išdėliojate ant varškės. Lengvai pabarstote druska, pipirais ir, jei norisi, pašlakstote alyvuogių aliejumi. Kepate iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių, kol tešla pakyla, lengvai paruduoja ir iškepa, o pomidorai truputį apdžiūva.
Ištraukiate iš orkaitės, pyragą pabarstote suplėšytais bazilikų lapeliais. Šalia pomidorų galima dėti ir vieną kitą griežinėlį cukinijos.