Žirnelių sriuba receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Žirnelių sriuba


INGREDIENTAI:

300 g šaldytų žaliųjų žirnelių,
vidutinio dydžio svogūnas,
2 skiltelės česnako,
morka,
pusė poro,
2 nedidelės bulvės,
4 riekutės skrudinamosios duonos,
200 g rūkytos vištienos filė,
šaukštas sviesto,
pagal skonį druskos,
pipirų,
ryšulėlis šviežių žalumynų,
100 ml grietinėlės.


GAMINIMAS:

Žirnelius atšildykite ir nuvarvinkite. Bulves ir morką nuplaukite, nulupkite, susmulkinkite. Porą supjaustykite griežinėliais. Svogūną ir česnakus nulupkite, sukapokite ir, iki pagels, pakepinkite šaukšte sviesto. Tada suberkite juostelėmis pjaustytą rūkytą vištieną, verskite smulkintas daržoves, žirnelius ir troškinkite, kol daržovės suminkštės.

Supilkite grietinėlę, dar kiek pakaitinkite, tada sriubą supilkite į puodą ir iki vientisos masės sutrinkite elektriniu plakikliu. Duoną supjaustykite kubeliais ir paskrudinkite sausoje keptuvėje. Sriubą išpilstykite į lėkštes, berkite duonos skrebučių ir kapotų žalumynų.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668