Švilpikai (bulbonai) receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Švilpikai (bulbonai)


INGREDIENTAI:

6—7 bulvės,
1 stiklinė miltų,
1—2 kiaušiniai,
50 g sviesto,
2 šaukštai grietinės,
druskos.

Padažui:
100 g varškės,
1/2 stiklinės pieno,
100 g lašiniukų,
druskos,
svogūnų laiškų,
krapų.


GAMINIMAS:

Su lupenomis virtos bulvės nulupamos, sumalamos mėsmale, suberiami miltai, įmušami kiaušiniai, pasūdoma, viskas suminkoma, padaromas volelis, jis suplojamas ir supjaustomas įstrižais rombeliais. Šie sudedami į miltais išbarstytą skardą, aptepami plaktu kiaušiniu ir kepami nelabai karštoje orkaitėje.

Iš tokios pat bulvių masės, tik įbėrus dar 2 šaukštus krakmolo, paruošiami švilpikai virimui.

Iškepti švilpikai sudedami į indą, užpilami tirpytu sviestu bei grietine ar spirgučiais su pienu ar grietine ir 10—12 min troškinami.

Valgoma pusryčiams ar pavakariams.
Aukštaičiai (kupiškėnai) juos vadina bulbonais. Bulbonus valgo su varškės padažu.

Padažui varškė ištrinama po truputį pilant pieną, sudedami kubiukais supjaustyti ir paspirginti lašiniukai, pasūdoma. Svogūnų laiškai ir krapai smulkiai supjaustomi. Viskas išmaišoma.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668