200 g sviesto,
1 puodelio cukraus,
4 kiaušinių,
500 g miltų,
1 pakelio kepimo miltelių,
1,5 puodelio medaus (dirbtinio arba tiršto sirupo),
2 šaukštelių malto imbiero,
po 1 šaukštelį maltų gvazdikėlių ir cinamono,
1 puodelio pieno,
trupučio sviesto skardai ištepti.
GAMINIMAS:
Sviestą išplakite su cukrumi iki putų. Po vieną įplakite kiaušinius. Įmaišykite su kepimo milteliais sumaišytus miltus, išlydytą ataušusį medų, imbierą, gvazdikėlius bei cinamoną. Po truputį pilant pieną užmaišykite vienalytę tešlą.
Stačiakampę kepimo skardą gerai ištepkite sviestu, šaukštu sudėkite tešlą ir kepkite iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 1 val. 25 min. Mediniu smeigtuku patikrinkite, ar meduolio vidus jau sausas.