140 g juodojo šokolado,
140 g sviesto,
2 šaukštelių tirpios kavos,
100 g miltų,
1 šaukštelio kepimo miltelių,
300 g rudojo cukraus,
1,5 šaukšto kakavos miltelių,
2 kiaušinių,
3 šaukštų riebios grietinėlės.
K r e m u i:
200 ml riebios grietinėlės,
50 g baltojo šokolado.
G l a j u i:
100 ml riebios grietinėlės,
1 šaukštelio rudojo cukraus,
50 g rudojo šokolado.
GAMINIMAS:
Šokoladą sulaužykite gabaliukais, sviestą supjaustykite kubeliais. Kavą iširpinkite 50 ml karšto vandens. Šokoladą ir sviestą dėkite į nedidelį puodą, supilkite kavą. Kaitinkite maišant ant nedidelės ugnies, kol masė pasidarys vientisa. Iškart nukaiskite. Į dubenį persijokite miltus, kepimo miltelius, kakavos miltelius, suberkite cukrų ir išmaišykite.
Kiaušinius išplakite. Toliau plakant supilkite grietinėlę. Šią masę supilkite į dubenį su miltais, išmaišykite. Atsargiai į dubenį supilkite ištirpintą su sviestu šokoladą. Išmaišykite. Kepimo formą (20x30 cm) išklokite kepimo popieriumi.
Sukrėskite paruoštą tešlą, išlyginkite ir pašaukite į 160 laipsnių orkaitę. Kepkite 1,5 val. Atvėsinkite formoje, atsargiai išimkite ir, suvyniokite į kepimo popierių, padėkite į šaldytuvą nakčiai. Šaltą biskvitą supjaustykite horizontaliai į 3 papločius.
Baltąjį šokoladą sutarkuokite. Grietinėlę užvirinkite, nukaiskite. Suberkite šokoladą ir išmaišykite. Įpilkite 1 šaukštą verdančio vandens, išmaišykite, atvėsinkite ir padėkite į šaldytuvą 1 val. Tuomet šokolado masę išplakite. Baltą kremą padalinkite perpus, aptepkite 2 papločius, sudėkite vieną ant kito ir uždenkite trečiuoju.
Paruoškite glajų. Grietinėlę su cukrumi užvirinkite, nukaiskite. Įberkite tarkuotą šokoladą, įpilkite 1 šaukštą verdančio vandens. Išmaišykite, kad šokoladas ištirptų. Torto kraštus ir viršų aptepkite puse glajaus, leiskite sustingti, tuomet aptepkite likusiu glajumi. Galite apibarstytu tarkuotu šokoladu arba kakavos milteliais.