T e š l a i:
1 puodelio rudojo cukraus,
1/2 puodelio cukraus,
1,5 puodelio miltų,
1 šaukštelio kepimo miltelių,
2 kiaušinių,
2 kiaušinių trynių,
1 puodelio stiprios arbatos, užvirintos su meduoliniais prieskoniais (imbieru, gvazdikėliais, cinamonu, kardamonu),
vanilinio cukraus,
1/2 puodelio medaus,
150 g išlydyto sviesto,
1 puodelio kefyro.
K r i a u š ių sluoksniui:
6 didelių kriaušių,
0,5 puodelio cukraus,
1 šaukšto citrinų sulčių,
125 ml balto sauso vyno.
P u t ė s i a m s:
4 kiaušinių trynių,
1/3 puodelio cukraus,
2 šaukštelių ištirpintos želatinos,
3 šaukštelių sirupo, likusio nuo kriaušių,
žiupsnelio druskos,
570 g maskarponės sūrio.
GAMINIMAS:
Dubenyje sumaišykite rudąjį ir paprastą cukrų, persijotus miltus, kepimo miltelius. Atskirame dubenyje išplakite likusius tešlos produktus. Skystąjį mišinį supilkite į miltus ir viską kruopščiai išmaišykite. Tešlą sudėkite į riebalais pateptą kepimo formą, pašaukite į 190 laipsnių orkaitę ir kepkite 35-40 min.
Iškepusį atvėsinkite. Paruoškite kriaušes. Nulupkite, išimkite sėklas, padalykite į 8 skilteles. Cukrų keptuvėje pakaitinkite su šlakeliu vandens. Sudėkite kriaušes, supilkite citrinų sultis. Nuimkite keptuvę nuo ugnies, supilkite vyną. Kaitinkite ant mažos ugnies, kol kriaušės suminkštės. Jas išgriebkite, sirupą palikite putėsiams.
Paruoškite putėsius. Trynius išplakite elektriniu maišytuvu iki standumo. Į nedidelį puodą suberkite cukrų, įpilkite vandens, kad apsemtų ir pakaitinkite. Kai cukrus ištirps, plakant iš lėto supilkite į trynius. Į trynių plakinį pilkite želatiną, kriaušių sirupą, įberkite druskos. Toliau plakite, kol viskas atvės.
Sudėkite maskarponės sūrį ir plakite. Padėkite į šaldytuvą kelioms valandoms. Iš meduolio stikline išspauskite bokštelius, viduryje išpjaukite duobutes. Kiekvieną jų užpildykite putėsiais. Ant bokštelių išdėliokite kriaušių skilteles. Ant viršaus uždėkite dar po šaukštą putėsių.