Kepenėlės su obuoliais receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Kepenėlės su obuoliais


INGREDIENTAI:

800 g bulvių,
druskos,
pipirų,
3 svogūnų,
4 šaukštų miltų,
2 obuolių,
1 šaukšto citrinų sulčių,
600 g kepenų,
6 šaukštų sviesto,
4 šaukštų aliejaus,
200 ml pieno,
tarkuoto muskato riešuto,
petražolių papuošti.


GAMINIMAS:

Bulves išvirkite pasūdytame vandenyje. Svogūnus supjaustykite plonais žiedais ir apibarstykite 2 šaukštais miltų. Obuolius nulupkite, išpjaukite sėklalizdžius, supjaustykite žiedais ir apšlakstykite citrinų sultimis. Nuo kepenų nupjaustykite visas plėves. Kepenis supjaustykite plonais griežinėliais.

Apibarstykite pipirais ir apvoliokite likusiuose miltuose. Keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus sviesto ir kepkite kepenėles po 3-4 min. iš kiekvienos pusės. Tuomet perdėkite į lėkštę. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kepinkite svogūnų žiedus 1 min. Iš keptuvės juo sudėkite ant popierinio rankšluoščio, kad susigertų riebalais.

Įkaitinkite 2 šaukštus sviesto ir paskrudinkite obuolių žiedus iš abiejų pusių. Išvirtas bulves nusunkite, sugrūskite, sumaišykite su 2 šaukštais sviesto ir karštu pienu. Pagardinkite druska ir muskato riešutu. Kepenis apibarstykite druska ir išdėliokite lėkštėje kartu su bulvių koše, svogūnų ir obuolių žiedais. Papuoškite petražolėmis.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668