Jautiena su padažu ir keptomis daržovėmis receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Jautiena su padažu ir keptomis daržovėmis


INGREDIENTAI:

1,5 kg jautienos be kaulo,
kelių morkų,
2 svogūnų,
šviežių čiobrelių ir
rozmarinų,
2 salierų stiebų,
druskos,
pipirų,
aliejaus,
kelių laurų lapelių.

P a d a ž u i:
2 šaukštų krienų,
1 citrinos,
5 šaukštų grietinės,
aliejaus,
druskos,
pipirų,
žalumynų papuošti.


GAMINIMAS:

Jautieną apšlakstykite aliejumi, kruopščiai ištrinkite druska, pipirais, smulkintais laurų lapeliais. Suformuokite kepsnį, jį apriškite storesniu medvilniniu siūlu. Daržoves supjaustykite stambiau. Daržoves, prieskonines žoleles dėkite į kepimo skardą ar indą, apšlakstykite aliejumi, apibarstykite druska ir pipirais.

Ant daržovių dėkite jautieną. Pašaukite į 200 laipsnių orkaitę ir kepkite apie valandą. Kepant jautieną ir daržoves apšlakstykite susidariusiomis sultimis. Paruoškite padažą. Į dubenį dėkite krienų, įtarkuokite citrinos žievelę, išspauskite citrinų sulčių, įdėkite grietinės, pašlakstykite aliejumi,

Įberkite druskos ir pipirų. Viską kruopščiai išmaišykite. Jei mėgstate aštriau, įdėkite daugiau krienų. Kepsnį patiekite su keptomis daržovėmis ir padažu, papuoškite žalumynais. Su daržovėmis galite kepti ir neluptas česnako skilteles.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668