1,5 kg jautienos be kaulo,
kelių morkų,
2 svogūnų,
šviežių čiobrelių ir
rozmarinų,
2 salierų stiebų,
druskos,
pipirų,
aliejaus,
kelių laurų lapelių.
P a d a ž u i:
2 šaukštų krienų,
1 citrinos,
5 šaukštų grietinės,
aliejaus,
druskos,
pipirų,
žalumynų papuošti.
GAMINIMAS:
Jautieną apšlakstykite aliejumi, kruopščiai ištrinkite druska, pipirais, smulkintais laurų lapeliais. Suformuokite kepsnį, jį apriškite storesniu medvilniniu siūlu. Daržoves supjaustykite stambiau. Daržoves, prieskonines žoleles dėkite į kepimo skardą ar indą, apšlakstykite aliejumi, apibarstykite druska ir pipirais.
Ant daržovių dėkite jautieną. Pašaukite į 200 laipsnių orkaitę ir kepkite apie valandą. Kepant jautieną ir daržoves apšlakstykite susidariusiomis sultimis. Paruoškite padažą. Į dubenį dėkite krienų, įtarkuokite citrinos žievelę, išspauskite citrinų sulčių, įdėkite grietinės, pašlakstykite aliejumi,
Įberkite druskos ir pipirų. Viską kruopščiai išmaišykite. Jei mėgstate aštriau, įdėkite daugiau krienų. Kepsnį patiekite su keptomis daržovėmis ir padažu, papuoškite žalumynais. Su daržovėmis galite kepti ir neluptas česnako skilteles.