1 kiaulienos išpjovos,
4 plonų griežinėlių šaltai rūkytos šoninės,
2 skiltelių česnako,
2 šaukštų garstyčių,
žalumynų,
druskos,
pipirų,
200 ml baltojo vyno arba sultinio,
marinuotų arba raugintų agurkų.
GAMINIMAS:
Kiaulienos išpjovą perpjaukite išilgai į 4 dalis. Kiekvieną mėsos juostą apsukite šoninės griežinėliais, sutvirtinkite mediniais smeigtukais. Česnakus išspauskite, sumaišykite su garstyčiomis, kapotais žalumynais, įberkite druskos, pipirų. Šiuo mišiniu aptepkite mėsą, dėkite į riebalais pateptą kepimo indą.
Supilkite vyną arba sultinį. Uždenkite folija ir pašaukite į 180 laipsnių orkaitę. Kepkite 15 min. Tuomet foliją nuimkite ir dar kepkite 15 min., palaistant susidariusiomis sultimis, kol mėsa pasidarys minkšta. Galite patiekti su bulvių koše, marinuotais arba raugintais agurkais.