T e š l a i:
200 g miltų,
200 g cukraus,
250 g nešalto sviesto,
50 g avižinių dribsnių,
1 šaukštelio kepimo miltelių,
žiupsnelio druskos,
2 kiaušinių.
C i t r i n i n i a m s sausainiams:
1 apelsino,
1 citrinos.
Š o k o l a d i n i a m s sausainiams:
100 g baltojo šokolado,
100 g juodojo šokolado.
GAMINIMAS:
Sviestą ištrinkite su cukrumi. Kitame dubenyje išplakite kiaušinį. Tada plakinį supilkite į sviestą ir gerai išmaišykite. Į dubenį persijokite miltus ir kepimo miltelius, suberkite avižinius dribsnius, įberkite druskos ir maišykite iki vienalytės masės. Tešlą padalinkite perpus. Citrininiams sausainiams nutarkuokite apelsino ir citrinos žievelę ir įmaišykite į vieną tešlos dalį.
Šokoladiniams sausainiams šokoladą stambiai sutarkuokite ir įmaišykite į antrą tešlos dalį. Iš kiekvienos tešlos dalies padarykite 7 cm skersmens ritinėlius, juos suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite 30 min. į šaldytuvą. Po to supjaustykite 1 cm storio griežinėliais ir dėkite į skardą, pateptą riebalais. Pašaukite į 190 laipsnių orkaitę ir kepkite 8-10 min.