100 g sviesto,
2 kiaušinių trynių,
1 kiaušinio,
100 g cukraus pudros,
100 g grietinės,
100 g medaus,
15 g kepimo miltelių,
350-400 g miltų,
kakavos miltelių,
meduolių prieskonių: cinamono, gvazdikėlių, imbiero, kvapiųjų pipirų, muškato riešuto,
zefyrų,
spalvotų cukruotų vaisių papuošti,
medinių smeigtukų.
GAMINIMAS:
Sviestą ištrinkite su kiaušinio tryniais ir cukraus pudra. Kepimo miltelius sumaišykite su grietine, supilkite į išsuktą masę. Medų pakaitinkite su prieskoniais ir atvėsinkite. Iš visų tešlai skirtų produktų suminkykite tešlą, padalinkite perpus. Į vieną dalį įmaišykite kakavos miltelių. Abi tešlos dalis 1 val. padėkite į šaldytuvą.
Tuomet iškočiokite, formelėmis išspauskite žvaigždutes, dėkite į skardą. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje 12-15 min. Formuokite eglutę: prie paruošto pagrindo mediniais smeigtukais tvirtinkite iškeptas žvaigždutes, iš zefyrų išspaustus rutuliukus, smulkintus cukruotus vaisius. Pagrindą eglutei galite padaryti iš polistirolo ar polistireno ir apvyniokite folija.