Kalėdų eglutė receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Kalėdų eglutė


INGREDIENTAI:

100 g sviesto,
2 kiaušinių trynių,
1 kiaušinio,
100 g cukraus pudros,
100 g grietinės,
100 g medaus,
15 g kepimo miltelių,
350-400 g miltų,
kakavos miltelių,
meduolių prieskonių: cinamono, gvazdikėlių, imbiero, kvapiųjų pipirų, muškato riešuto,
zefyrų,
spalvotų cukruotų vaisių papuošti,
medinių smeigtukų.


GAMINIMAS:

Sviestą ištrinkite su kiaušinio tryniais ir cukraus pudra. Kepimo miltelius sumaišykite su grietine, supilkite į išsuktą masę. Medų pakaitinkite su prieskoniais ir atvėsinkite. Iš visų tešlai skirtų produktų suminkykite tešlą, padalinkite perpus. Į vieną dalį įmaišykite kakavos miltelių. Abi tešlos dalis 1 val. padėkite į šaldytuvą.

Tuomet iškočiokite, formelėmis išspauskite žvaigždutes, dėkite į skardą. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje 12-15 min. Formuokite eglutę: prie paruošto pagrindo mediniais smeigtukais tvirtinkite iškeptas žvaigždutes, iš zefyrų išspaustus rutuliukus, smulkintus cukruotus vaisius. Pagrindą eglutei galite padaryti iš polistirolo ar polistireno ir apvyniokite folija.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668