300 g bet kokios rūšies meliono minkštimo,
50 g rudojo cukraus,
šaukštas želatinos,
citrinos sulčių,
plakamosios grietinėlės.
GAMINIMAS:
Želatiną užpilkite nedideliu kiekiu šalto virinto vandens ir palikite, kad išbrinktų. Meliono minkštimą sudėkite į prikaistuvį, suberkite rudąjį cukrų, pagal skonį įpilkite citrinų sulčių ir pakaitinkite, kol cukrus ištirps.
Atvėsusią masę sutrinkite elektriniu plakikliu. Maišant lėtai supilkite karšto vandens vonelėje ištirpintą ir atvėsintą želatiną. Atsargiai įmaišykite standžiai išplaktą grietinėlę ir sukrėskite ją į serviravimo taures. Tiekiant puoškite traškiais dekoratyviniais vafliukais, šviežiomis arba šaldytomis uogomis.