400 g maltos veršienos,
vidutinio dydžio cukinija,
3 didelės bulvės,
svogūnas,
saujelė pipirnių,
2 stiklinės daržovių sultinio,
šaukštas sviesto,
žiupsnelis muskatų,
40 ml baltojo sauso vyno,
kiaušinio trynys,
česnako skiltelė,
pagal skonį druskos,
maltų juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Cukiniją kruopščiai nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite stambiais gabalais. Nuskustas bulves irgi stambiai supjaustykite. Mėsą pagardinkite maltais juodaisiais pipirais, žiupsneliu muskatų, pagal skonį pasūdykite ir keletą minučių maišydami pakepinkite aliejuje.
Puode išlydytame svieste pakepinkite smulkintus svogūnus. Sudėkite pipirnes ir maišant kepinkite dar porą minučių. Sudėkite trintus česnakus, supilkite sultinį, suberkite likusius muskatus ir užvirinkite. Nukėlus nuo ugnies, supilkite su vynu suplaktą kiaušinio trynį.
Išmaišykite, vėl statykite puodą ant ugnies ir pakaitinkite iki virimo. Nepridegančiame kepimo inde paskleiskite kepintą maltą mėsą ir paruoštas daržoves. Apliekite sultiniu ir 12-15 minučių pašaukite į karštą orkaitę.