4 paprikų puselės,
svogūnas,
250 g maltos veršienos,
3 šaukštai grietinės,
šaukštas baltojo sauso vyno,
artipilnė stiklinė virtų ryžių,
šviežių petražolių,
100 g minkšto fetos tipo sūrio.
P a d a ž u i:
skardinė konservuotų pomidorų,
pusė stiklinės daržovių sultinio,
česnako skiltelė,
žiupsnis bazilikų,
druskos,
maltų juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Paprikas perpjaukite pusiau, išskobkite sėklalizdžius. Mėsą sumaišykite su aliejuje pakepintais svogūnais. Įpilkite vyno, įkrėskite šaukštą grietinės ir išmaišykite. Sudėkite ryžius, įberkite pipirų, druskos ir dar sykį masę gerai išmaišykite. Prikimškite ja paprikų puseles ir išdėliokite kepimo inde.
Į prikaistuvį supilkite sultinį, sukrėskite kiek pasmulkintus konservuotus pomidorus, sudėkite trintus česnakus, įberkite bazilikų, maltų pipirų bei druskos ir porą minučių pakaitinkite. Padažą supilkite į indą, kuriame išdėliotos paprikos. Kepkite apie 20-25 minutes 220 laipsnių karštumo orkaitėje. Tiekite paskanintas su grietine išsuktu minkštu fetos tipo sūriu.