300 g maltos kiaulienos,
kiaušinis,
keli žiupsniai maltai mėsai skirtų prieskonių,
150 g ryžių,
nedidelis svogūnas,
morka,
500 g šviežių pomidorų,
raudona saldžioji paprika,
300 ml pieno,
100 ml vandens,
2 česnako skiltelės,
2 šaukštai tirštų pomidorų sulčių,
4 šaukšteliai cukraus,
100 ml natūralaus jogurto,
pagal skonį druskos,
džiovintų bazilikų bei
maltų juodųjų pipirų,
ryšulėlis svogūnų laiškų.
GAMINIMAS:
Ryžius išvirkite pasūdytame vandenyje ir padėkite šiltai. Mėsą sudėkite į dubenį, įmuškite kiaušinį, suberkite prieskonius ir suminkykite. Iš gautos masės suformuokite maždaug graikinio riešuto dydžio rutuliukus. Išdėliokite nepridegančiame kepimo inde ir pusvalandį kepkite 200 laipsnių karštumo orkaitėje.
Nuskustą morką sutarkuokite. Nuluptą svogūną supjaustykite žiedeliais, sumeskite į gilią keptuvę su įkaitintais riebalais ir 3-4 minutes pakepinkite. Sudėkite verdančiu vandeniu nuplikytus, nuluptus, griežinėliais pjaustytus pomidorus ir maišant troškinkite 5 minutes.
Sumeskite atskiroje keptuvėje iki minkštumo pakepintas juostelėmis pjaustytas paprikas ir maišant troškinkite dar 5 minutes. Giliame puode užvirinkite vandenį su pienu ir trim šaukšteliais cukraus. Suberkite bazilikus, pipirus, likusį cukrų, sudėkite trintus česnakus ir maišant porą minučių pavirinkite. Sudėkite troškintas daržoves, supilkite pomidorų sultis ir virkite 10 min.
Sutrinkite elektriniu plakikliu. Sudėkite ryžius ir išmaišykite. Sriubą išpilstykite į dubenėlius. Į kiekvieną įkrėskite po šaukštą natūralaus jogurto, įdėkite po kelis keptus kukulius ir apibarstykite smulkintais svogūnų laiškais.