650 g persijotų miltų,
350 ml pieno,
žiupsnelio druskos,
cukraus,
3 šaukštų cukraus miltelių,
1 kiaušinio,
17-20 g mielių,
250 g sviesto,
1 kiaušinio trynio,
uogų (iš uogienės),
plaktos grietinėlės papuošti.
GAMINIMAS:
Mieles ištrinkite su šaukšteliu cukraus, išmaišykite pašildytame piene. Mišinį supilkite į miltus ir pridengus dubenį 20 min. kildinkite. Įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir minkykite, kol tešla nebelips prie indo sienelių. Tešlos paviršių aptepkite trupučiu ištirpinto sviesto, uždenkite ir apie 35 min. palaikykite šiltai.
Iškočiokite stačiakampį maždaug 1,5 storio tešlos lakštą. 2/3 lakšto paviršiaus padenkite sviesto gabaliukais, likusia 1/3 tešlos dalimi užklokite sviestu apibarstytą tešlą iki vidurio, o viršų užklokite laisvu sviestuotos tešlos kraštu.
Taip sulankstytą tešlą 10 min. palaikykite šaldytuve ir iškočiokite. Tai pakartokite dar du kartus. Pašaldykite, iškočiokite ir supjaustykite 10 cm pločio kvadratais. Kampus centro link giliai įpjaukite. Po vieną dalį užlenkite centro link ir įspauskite.
Pyragaičius sudėkite į riebalais išteptą skardą, maždaug 20 min. kildinkite, aptepkite kiaušinio tryniu ir apie 15 min. kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.