Bulviniai vėdarai receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Bulviniai vėdarai


INGREDIENTAI:

1 kg bulvių,
200 g lašiniukų,
2 svogūnai,
1/2 šaukštelio mairūno ar maltų pipirų,
kiaulės žarnų,
druskos.


GAMINIMAS:

Nuskustos bulvės sutarkuojamos. Lašiniukai smulkiai supjaustomi ir paspirginami kartu su kapotais svogūnais. Jais užpilamos paruoštos bulvės, suberiamas mairūnas, pasūdoma. Viskas gerai sumaišoma. Žarnos gerai išvalomos, ištrinamos druska ir kapotu česnaku, išplaunamos ir nekietai prikemšamos. Skarda ištepama riebalais,, įpilama truputis vandens ir laisvai sudedamos prikimštos žarnos. Skardos su prikimštomis žarnomis sudedamos į karštą orkaitę arba krosnį. Po 5—10 min kepimo žarnos keliose vietose subadomos adata, kad nesutrūkinėtų. Kepama vidutinio karštumo krosnyje arba orkaitėje, retkarčiais viršų palaistant riebalais. Jei reikia, apverčiama.
Valgoma su spirgučiais pietums.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668