1 kg bulvių,
200 g lašiniukų,
2 svogūnai,
1/2 šaukštelio mairūno ar maltų pipirų,
kiaulės žarnų,
druskos.
GAMINIMAS:
Nuskustos bulvės sutarkuojamos. Lašiniukai smulkiai supjaustomi ir paspirginami kartu su kapotais svogūnais. Jais užpilamos paruoštos bulvės, suberiamas mairūnas, pasūdoma. Viskas gerai sumaišoma. Žarnos gerai išvalomos, ištrinamos druska ir kapotu česnaku, išplaunamos ir nekietai prikemšamos. Skarda ištepama riebalais,, įpilama truputis vandens ir laisvai sudedamos prikimštos žarnos. Skardos su prikimštomis žarnomis sudedamos į karštą orkaitę arba krosnį. Po 5—10 min kepimo žarnos keliose vietose subadomos adata, kad nesutrūkinėtų. Kepama vidutinio karštumo krosnyje arba orkaitėje, retkarčiais viršų palaistant riebalais. Jei reikia, apverčiama.
Valgoma su spirgučiais pietums.