1 kalakuto blauzdelė,
2 šaukštai konservuotų kukurūzų,
truputis morkų,
1/2 skiltelės česnako,
2 šaukštai aliejaus,
truputis druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Blauzdelę nuplaukite ir paukštienai skirtomis žirklėmis nukirpkite 2/3 viduryje esančio kaulo. Mėsą įtrinkite druska, pipirais, susmulkintais česnakais ir palaikykite 2-3 val. Kukurūzus sumaišykite su smulkiai sutarkuotomis morkomis, trupučiu druskos bei aliejaus ir įdarykite blauzdelę šiuo įdaru. Mėsos kraštą užsiūkite, kad kepant neiškristų įdaras.
Blauzdelę apkepkite keptuvėje, o po to dar 45 min. kepkite 200 laipsnių temperatūros orkaitėje uždengę folija ant aliejumi pateptos skardos. Tada padidinkite temperatūrą iki 220 laipsnių, foliją nuimkite ir paskrudinkite dar 15 min. Patiekite su morkų salotomis, agurkais, virtomis bulvėmis arba bulvių koše.