T e š l a i:
500 g virtų sutarkuotų bulvių,
200 g tirpinto sviesto arba margarino,
200 g cukraus,
550 g kvietinių miltų,
2 kiaušinių,
1 pakelio kepimo miltelių,
žiupsnelio druskos,
tarkuoto citrinos žievelės geltonio.
Į d a r u i:
200 ml pieno,
100 g cukraus,
50 g slyvų džemo,
1 pakelio vanilinio cukraus,
žiupsnelio cinamono,
tarkuotos citrinos žievelės,
1 kiaušinio,
350 g maltų aguonų.
GAMINIMAS:
Paruoškite tešlą: į dubenį sudėkite bulves, sviestą (arba margariną), cukrų, kiaušinius, miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, druska bei tarkuota citrinos žievele, ir viską suminkykite. Paruoškite įdarą: į puodą supilkite pieną, suberkite cukrų, vanilinį cukrų, žieveles bei cinamoną, užvirinkite ir nukaiskite. Sudėkite permaltas aguonas, džemą, gerai išmaišykite ir atvėsinkite.
Tešlą padalykite į tris dalis ir iškočiokite 30x40 cm dydžio lakštus. Kiekvieną lakštą aptepkite aguonų įdaru ir susukite nuo dviejų priešingų kraštų centro link. Vandenyje suvilgytu peiliu supjaustykite suktinius 5 cm storio ritinėliais. Sudėkite juos į riebalais išteptą kepimo skardą, aptepkite kiaušinio plakiniu ir ištepkite iš anksto įkaitintoje iki 170 laipsnių orkaitėje 20-25 min. Prieš patiekiant atvėsinkite.