Šventinė riestė receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Šventinė riestė


INGREDIENTAI:

T e š l a i:
42 g mielių,
75 g cukraus,
200 ml pieno,
75 g sviesto,
1 kiaušinio,
1 trynio,
apie 600 g miltų.

Į d a r u i:
1 stiklinės aguonų,
1 kiaušinio baltymo,
3 šaukštų cukraus pudros,
1 citrinos nutarkuotos žievelės,
300 g džiovintų slyvų.

G l a j u i:
cukraus,
pudros ir
citrinų sulčių,
džiovintų slyvų papuošti.


GAMINIMAS:

Iš tešlai skirtų produktų paruoškite mielinę tešlą. Įdarui skirtą baltymą suplakite su cukraus pudra ir sumaišykite su maltomis aguonomis, citrinos žievele ir juostelėmis supjaustytomis slyvomis. Iš tešlos iškočiokite 1 cm storio stačiakampį lakštą.

Ant jo viršaus tolygiai sudėkite įdarą ir susukite į volelį. Jį sulenkite ir aštriu peiliu perpjaukite šonus. Kurį laiką riestę reiktų kildinti, o tuomet apie 1 val. kepkite iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Iškepusią ir atvėsusią riestę aptepkite glajumi ir papuoškite džiovintomis slyvomis.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668