1/2 kg miltų,
50 g mielių,
2 kiaušinių,
150 ml pieno,
100 ml jogurto,
po 50 g cukraus ir
sviesto,
100 g šaldytų uogų,
druskos,
cukraus pudros pabarstyti.
GAMINIMAS:
Šiltame piene išmaišykite mieles, 2 šaukštus miltų, po to 15 min. padėkite šiltai. Kiaušinius išsukite su jogurtu, cukrumi ir lydytu sviestu. Likusius miltus persijokite į indą, supilkite mieles, įberkite druskos, sudėkite jogurto masę ir išminkius tešlą atidėkite 30 min. Uogas pabarstykite miltais.
Pakilusią tešlą padalykite į tris dalis ir iš kiekvienos padarykite juostas. Jas dėkite į riebalais išteptą formą, galus sujunkite ir supinkite kasą. Pynės viršų apibarstykite uogomis, jas įspauskite ir padėkite 10 min. pastovėti. Pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 40 min. Kai iškeps, atvėsinkite ir apibarstykite cukraus pudra.