0,5 kg miltų,
250 g pieno arba vandens,
20-25 g mielių,
1 kiaušinio,
50 g cukraus,
50 g sviesto,
0,5-0,7 kg mėsos (geriausia aviena, tačiau tinka kiauliena ar jautiena),
3 svogūnų,
prieskonių.
GAMINIMAS:
Mieles ištirpinkite šiltame piene arba vandenyje, įmuškite kiaušinį, supilkite ištirpintą sviestą, dėkite cukrų, miltus ir išminkykite tešlą. Dubenį su tešla apdenkite rankšluoštuku ir valandą palikite šiltoje vietoje pakilti. Per tą laiką pasiruoškite mėsą: ją stambiai sumalkite, dėkite smulkiai pjaustytų arba sumaltų svogūnų, berkite druskos, juodųjų pipirų, prieskonių mėsos faršui.
Tešlą ir faršą padalykite į tris arba keturias dalis. Iš tešlos iškočiokite tris arba keturis blynus ir juos sluoksniuokite su mėsa: ant blyno paskiratykite faršą, ant viršaus dėkite dar vieną tešlos blyną, vėl faršą ir t. t. Galiausiai susluoksniuotą tešlą susukite į ritinį, o galus tvirtai užlenkite, kad kepant neišbėgtų sultys.
Kepimo skardoje patieskite kepimo popierių, jį pabarstykite miltais, dėkite pyragą ir pašaukite į orkaitę. Iš pradžių kepkite 50 laipsnių temperatūroje apie pusvalandį, kad pyragas tolygiai pakiltų, tuomet temperatūrą padidinkite iki 200 laipsnių ir pyragą palikite kepti dar 40 min. Šis totoriškas pyragas valgomas karštas su natūraliu vištienos arba jautienos sultiniu.