55 g sviesto,
75 g miltų,
druskos,
2 kiaušinių.
Į d a r u i:
330 g grietinėlės,
1 šaukšto cukraus pudros,
100 g braškių,
100 g baltojo šokolado pabarstyti.
GAMINIMAS:
Į puodą įpilkite 120 ml vandens, įdėkite sviestą, palaukite, kol užvirs ir ištirps sviestas. Po to sudėkite miltus, druską ir greitai nuimkite nuo ugnies. Mediniu šaukštu intensyviai maišykite, kol masė taps vientisa. Tada vėl dėkite ant ugnies ir maišykite apie 1 min.
Kai tešla sutirštės ir pradės atšokinėti nuo kraštų, nuimkite nuo ugnies ir palikite atvėsti. Į tešlą įkulkite kiaušinius ir maišykite, kol tešla bus vientisa. Šaukštu tešlą sudėkite ant skardoje patiesto popieriaus ir pašaukite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę, kepkite apie 20 min.
Iškepus išimkite iš orkaitės, mediniu smeigtuku padarykite po skylutę ir dar 5 min. pašaukite į orkaitę, kad kepiniai apdžiūtų iš vidaus. Grietinėlę suplakite su cukraus pudra. Atvėsusias bandeles perpjaukite pusiau, vieną pusę aptepkite kremu, uždėkite braškių skiltelių ir užvoškite kita puse. Baltąjį šokoladą ištirpinkite ir apšlakstykite pyragaičius.