100 g miltų,
100 g varškės,
1 šaukšto cukraus,
žiupsnelio druskos,
100 g sviesto arba margarino,
2 obuolių,
0,5 l cukraus sirupo,
1/2 citrinos žievelių,
1 kiaušinio trynio,
po žiupsnelį cinamono bei
cukraus miltelių pabarstyti.
GAMINIMAS:
Persijokite miltus, sumaišykite su trupučiu druskos. Miltų krūvelėje prakapstykite duobutę, suberkite į ją sutrupintą varškę, sukapotą margariną ir suminkykite. Iš vienalytės kietokos tešlos iškočiokite stačiakampį tešlos lakštą, jį padalykite į du kvadratus. Obuolius nulupkite, išskobkite sėklalizdžius, sudėkite į verdantį su citrinos žievelėmis cukraus sirupą.
Pavirkite, kol obuoliai pasidarys apyminkščiai, po to išimkite, nuvarvinkite. Tešlos kvadratų viduryje padėkite po obuolį, pabarstykite cukrumi, cinamonu, sujunkite priešingus laisvus tešlos kampus, aptepkite kiaušinio tryniu ir iškepkite iki 210 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Prieš patiekiant pabarstykite cukraus milteliais.