8 bandelių,
250 ml karšto pieno,
125 g konservuotų kelmučių, voveraičių,
2 svogūnų,
3 kiaušinių,
pluoštelio petražolių,
tarkuotos pusės citrinos žievelės,
pagal skonį druskos,
pipirų,
100 g rūkytų lašinukų ar šoninės.
GAMINIMAS:
Riekelėmis supjaustytas bandeles sudėkite į didelį negilų indą ir užpilkite karštu pienu. Susmulkintus lašinukus (šoninę) paspirginkite keptuvėje, suberkite nukoštus sukapotus grybus. 10 min. viską pakepinus užpilkite ant piene išmirkusių bandelių, įmuškite kiaušinius ir suminkykite.
Įmaišykite kapotas petražoles, tarkuotą citrinos žievelę, druską, pipirus ir perminkykite. Sudrėkintomis rankomis padarykite maždaug 2 cm skersmens kukulius, sumeskite į dideliame puode verdantį pasūdytą vandenį ir 15 min. virinkite ant silpnos ugnies. Kai iškils į paviršių, išgriebkite.