T e š l a i:
1 stiklinės miltų,
1,5 šaukšto aliejaus,
žiupsnelio druskos.
Į d a r u i:
250 g vyšnių,
3 šaukštų cukraus,
1 šaukšto miltų ar bulvių krakmolo.
GAMINIMAS:
Perrinktas be kauliukų vyšnias apibarstykite cukrumi ir palaukite, kol išsiskirs sultys. Jas nupilkite į atskirą indą ir uždengtas pastatykite į šaldytuvą. Vyšnias apvoliokite miltais arba krakmolu. Persijokite miltus.
Jų viduryje iškapstykite duobutę, supilkite pusę stiklinės šilto vandens, aliejų, žiupsnelį druskos ir suminkykite kietoką, tačiau elastingą tešlą. Ją suvyniokite į maisto produktų plėvelę ir maždaug valandą palaikykite šaldytuve. Tešlą plonai iškočiokite, stiklinaite išspauskite maždaug 6 cm skersmens skridinius ir ant kiekvieno per vidurį uždėkite vyšnių įdaro.
Kraštelius sujunkite ir užspauskite, taip suformuodami pusmėnulio formos virtinius. Juos sumeskite į verdantį pasūdytą vandenį ir išvirkite. Kai virtiniai iškils į paviršių, išgriebkite, sudėkite į lėkštes, apšlakstykite vyšnių sultimis ir iškart patiekite.