0,5 l virtų grybų,
1 svogūno,
druskos,
pipirų,
50 g sviesto,
200 g miltų,
2 šaukštų aliejaus,
3 kiaušinių,
15-20 g mielių,
0,5 stiklinės pieno.
GAMINIMAS:
Paruoštus grybus supjaustykite smulkiais šiaudeliais. Į keptuvę dėkite sviesto, smulkiai supjaustytą svogūną, įberkite druskos, pipirų, pakepinkite, paskui sudėkite grybus ir patroškinkite. Į miltus supilkite pieną su pakildintomis mielėmis, aliejų, įmuškite kiaušinius, įberkite druskos, išminkykite tešlą (ji turi būti minkšta) ir padėkite šiltai, kad pakiltų.
Kai tešla iškils, dėkite ant lentos ir iškočiokite. Ant jos sudėkite paruoštą grybų įdarą, suvyniokite į volelį ir dėkite į riebalais pateptą skardą. Leiskite vėl pakilti. Tuomet viršų aptepkite kiaušinio plakiniu, pašaukite į karštą orkaitę ir kepkite 30-40 min. Iškepusį pyragėlį uždenkite rankšluoščiu, kad suminkštėtų plutele. Supjaustykite riekelėmis.