300 g kalakutienos filė,
1 stiklinės vištienos sultinio,
500 g pievagrybių,
1 didelio svogūno,
300 g grietinės,
400 g tarkuoto kietojo sūrio,
1 šaukšto alyvų aliejaus,
1 šaukšto miltų,
po žiupsnelį druskos,
maltų juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Kalakutieną išvirkite nedideliame kiekyje sultinio arba garuose. Smulkiai supjaustytą svogūną bei ketvirčiais padalytus grybus apkepkite įkaitintame aliejuje. Maišydami suberkite miltus, įpilkite truputį sultinio, sudėkite smulkintą paukštieną ir dar 5-7 min. kepinkite.
Mišinį sukrėskite į kepimo indą, užpilkite sultiniu, grietine, pasūdykite, pabarstykite pipirais, uždenkite dangčiu ir dėkite į įkaitintą orkaitę. Po 15 min. troškinį išimkite, apibarstykite sūriu ir uždengus vėl dėkite į karštą orkaitę. Troškinkite, kol išsilydys sūris. Sūriu apkeptas troškinys patiekiamas karštas ir šaltas.