750 g moliuskų su kiaukutais,
6 šaukštų aukščiausios rūšies alyvuogių aliejaus,
6 šaukštų sauso baltojo vyno,
3 susmulkintų česnako skiltelių,
1/2 šaukštelio raudonosios paprikos gabalėlių,
6 sunokusių, nuluptų ir sukapotų pomidorų,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
2 šaukštų smulkiai sukapotų petražolių,
500 g spagečių.
GAMINIMAS:
Moliuskus 1 valandą pamirkykite šaltame vandenyje. Didelėje keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus, supilkite vyną ir sudėkite moliuskus. Kaitinkite, kol visų moliuskų kiaukutai atsivers. Išimkite moliuskus, padėkite šalia, o neatsivėrusius išmeskite. Perkoškite keptuvėje likusį skystį į dubenį ir pastatykite šalia.
Į tą pačią keptuvę supilkite likusį aliejų ir pakepkite česnakus bei raudonosios paprikos gabalėlius, kol česnakai pagels. Sudėkite pomidorus ir kepkite 5 minutes. Supilkite perkoštą skystį, kuriame kepėte moliuskus. Paskaninkite druska ir pipirais. Kaitinkite dar 15 minučių. Sudėkite moliuskus su petražolėmis ir kaitinkite 2-3 minutes.
Tuo tarpu į didelį prikaistuvį pripilkite pasūdyto vandens. Kai vanduo užvirs, sudėkite spagečius ir virkite, kol suminkštės. Nusunkite ir sudėkite į keptuvę su padažu. Keptuvę laikykite ant didelės ugnies ir maišykite 1-2 minutes. Patiekite karštus.