Svieste riestė su žaliųjų citrinų ir medaus užpilu receptas  
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Svieste riestė su žaliųjų citrinų ir medaus užpilu


Recepto įvertinimas:3 balai3 balai3 balai


INGREDIENTAI:

625 ml pyragams skirtų miltų,
2 šaukštelių kepimo miltelių,
0,25 šaukštelio druskos,
250 ml pašildyto pieno,
250 ml smulkaus cukraus,
1 šaukšto smulkiai sutarkuotos žaliųjų citrinų žievės,
2 šaukštų šviežių žaliųjų citrinų sulčių,
3 didelių kiaušinių,
175 ml smulkiai sutarkuoto kokoso riešuto,
175 ml rūgpienio,
60 ml smulkiai sumaltų migdolų.

Žaliųjų citrinų ir medaus u ž p i l u i:
žaliosios citrinos,
125 ml šalto vandens,
60 ml medaus,
4 bukąja didžpeilio puse sukapotų kardamonų ankščių.

GAMINIMAS:

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Ištepkite sviestu ir pabarstykite miltais 23 centimetrų skersmens apskritą kepimo skardą. Miltus, kepimo miltelius, sutarkuotą kokoso riešutą, migdolus ir druską suberkite į didelį dubenį. Maišykle vidutiniu greičiu išplakite sviestą, cukrų ir citrinų žievę, kol cukrus visiškai ištirps ir tyrė taps vientisa.

Po vieną įmuškite kiaušinius ir kas kartą viską gerai suplakite. Lėtai įmaišykite miltus ir kitus sausus priedus, pakaitomis vis įpilkite po truputį rūgpienio ir citrinų sulčių. Kai tyrė taps tąsi ir vientisa, supilkite į paruoštą kepimo skardą. Kepkite 45-55 minutes, kol pyrago viduryje įsmeigtas dantų krapštukas liks švarutėlis.

Išimkite iš orkaitės ir palikite ataušti 10 minučių. Iškratykite ant grotelių ir sudėkite į gilų dubenį ar skardą, kurioje daromas drebučių pyragas. Pasigaminkite žaliųjų citrinų ir medaus užpilą: citrinas nulupkite, žieveles supjaustykite siaurais strypeliais ir sudėkite į mažą puodelį.

Ant viršaus išsunkite citrinų sultis, supilkite vandenį, sukrėskite medų ir kardamono ankštis. Pamažu užvirinkite ant mažos ugnies ir pavirkite 5 minutes. Išgriebkite kardamonus. Virbu subadykite dar karštą pyragą ir užpilkite karštą užpilą. Į dubenį nutekėjusiu užpilu dar kartą apšlakstykite pyragą.

1 balas 2 balai2 balai 3 balai3 balai3 balai 4 balai4 balai4 balai4 balai 5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668