625 ml pyragams skirtų miltų,
2 šaukštelių kepimo miltelių,
0,25 šaukštelio druskos,
250 ml pašildyto pieno,
250 ml smulkaus cukraus,
1 šaukšto smulkiai sutarkuotos žaliųjų citrinų žievės,
2 šaukštų šviežių žaliųjų citrinų sulčių,
3 didelių kiaušinių,
175 ml smulkiai sutarkuoto kokoso riešuto,
175 ml rūgpienio,
60 ml smulkiai sumaltų migdolų.
Žaliųjų citrinų ir medaus u ž p i l u i:
žaliosios citrinos,
125 ml šalto vandens,
60 ml medaus,
4 bukąja didžpeilio puse sukapotų kardamonų ankščių.
GAMINIMAS:
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Ištepkite sviestu ir pabarstykite miltais 23 centimetrų skersmens apskritą kepimo skardą. Miltus, kepimo miltelius, sutarkuotą kokoso riešutą, migdolus ir druską suberkite į didelį dubenį. Maišykle vidutiniu greičiu išplakite sviestą, cukrų ir citrinų žievę, kol cukrus visiškai ištirps ir tyrė taps vientisa.
Po vieną įmuškite kiaušinius ir kas kartą viską gerai suplakite. Lėtai įmaišykite miltus ir kitus sausus priedus, pakaitomis vis įpilkite po truputį rūgpienio ir citrinų sulčių. Kai tyrė taps tąsi ir vientisa, supilkite į paruoštą kepimo skardą. Kepkite 45-55 minutes, kol pyrago viduryje įsmeigtas dantų krapštukas liks švarutėlis.
Išimkite iš orkaitės ir palikite ataušti 10 minučių. Iškratykite ant grotelių ir sudėkite į gilų dubenį ar skardą, kurioje daromas drebučių pyragas. Pasigaminkite žaliųjų citrinų ir medaus užpilą: citrinas nulupkite, žieveles supjaustykite siaurais strypeliais ir sudėkite į mažą puodelį.
Ant viršaus išsunkite citrinų sultis, supilkite vandenį, sukrėskite medų ir kardamono ankštis. Pamažu užvirinkite ant mažos ugnies ir pavirkite 5 minutes. Išgriebkite kardamonus. Virbu subadykite dar karštą pyragą ir užpilkite karštą užpilą. Į dubenį nutekėjusiu užpilu dar kartą apšlakstykite pyragą.