500 ml kvietinių miltų,
250 ml kukurūzų miltų,
185 ml itin smulkaus cukraus,
2 šaukštelių kepimo miltelių,
1 šaukštelio kepimo sodos,
60 ml kietų augalinių riebalų,
2 šaukštų medaus,
2 šaukštų anyžių degtinės,
2-3 šaukštelių pieno.
GAMINIMAS:
Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros. Ištepkite riebalais 23 cm skersmens apskritą kepimo skardą. Miltus, kukurūzus, cukrų, kepimo sodą, kepimo miltelius ir druską, suberkite į didelį dubenį. Viduryje padarykite duobutę ir įmaišykite medų su anyžių degtine.
Vis pilkite po šlakelį pieno ir suminkykite purią tešlą. Sudėkite ją į paruoštą kepimo skardą ir dailiai sutapšnoję išlyginkite. Kepkite 40-45 minutes, kol į pyrago vidurį įsmeigtas krapštukas bus švarus. Ištraukę iš orkaitės palikite 15 minučių ataušti. Išverskite ant grotelių ir palikite visiškai atvėsti.