Polentos svaraini receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Polentos svaraini


INGREDIENTAI:

500 ml kvietinių miltų,
250 ml kukurūzų miltų,
185 ml itin smulkaus cukraus,
2 šaukštelių kepimo miltelių,
1 šaukštelio kepimo sodos,
60 ml kietų augalinių riebalų,
2 šaukštų medaus,
2 šaukštų anyžių degtinės,
2-3 šaukštelių pieno.


GAMINIMAS:

Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros. Ištepkite riebalais 23 cm skersmens apskritą kepimo skardą. Miltus, kukurūzus, cukrų, kepimo sodą, kepimo miltelius ir druską, suberkite į didelį dubenį. Viduryje padarykite duobutę ir įmaišykite medų su anyžių degtine.

Vis pilkite po šlakelį pieno ir suminkykite purią tešlą. Sudėkite ją į paruoštą kepimo skardą ir dailiai sutapšnoję išlyginkite. Kepkite 40-45 minutes, kol į pyrago vidurį įsmeigtas krapštukas bus švarus. Ištraukę iš orkaitės palikite 15 minučių ataušti. Išverskite ant grotelių ir palikite visiškai atvėsti.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668