Riešutų pyragas receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Riešutų pyragas


INGREDIENTAI:

T e š l a i:
350 g miltų,
200 g cukraus,
250 g sviesto,
kiaušinis,
žiupsnelis druskos.

Į d a r u i:
3 stiklinės karijų,
graikinių arba lazdynų riešutų (galima naudoti ir riešutų mišinį),
pusė stiklinės rudojo cukraus,
pusė stiklinės medaus,
2 šaukštai sviesto,
3 šaukštai riebios grietinėlės.


GAMINIMAS:

Skardą išklokite kepimo popieriumi, paskleiskite riešutus ir 5 min. paskrudinkite orkaitėje. Ant stalo suberkite miltus, cukrų ir druską, sudėkite kubeliais pjaustytus riebalus. Sukapokite viską peiliu, kad susidarytų biri masė. Sustumkite į krūvą, padarykite įdubą, įpilkite 3 šaukštus vandens, įmuškite kiaušinį. Išminkykite tešlą.

Suvyniokite į plėvelę ir valandą palaikykite šaldytuve. Iškočiokite apskritą lakštą, išklokite juo kepimo formą. Pašaukite į 210 laipsnių temperatūros orkaitę ir kepkite 10 min. Palikite atvėsti. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite cukrų, įmaišykite medų ir grietinėlę, kaitinkite, kol ištirps cukrus. Kai karamelė užvirs, įmaišykite riešutus. Sukrėskite įdarą ant tešlos papločio, kepkite 20 min. Atšaldykite.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668