0,5 kg kiaulienos nugarinės,
100 ml mėsos sultinio,
šaukštas sviesto,
ryšulėlis šviežių petražolių,
kelios šakelės mėtų ir
šalavijų,
druskos ir
pipirų.
GAMINIMAS:
Nuplaukite mėsą, nusausinkite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Smulkiai sukapokite petražoles, mėtas ir šalavijus. Įdarui reikės 4 šaukštų smulkintų petražolių ir po šaukštą mėtų bei šalavijų. Patieskite ant lentelės mėsos griežinėlį. Įtrinkite jį druska, pabarstykite šviežiai maltais pipirais, užkrėskite žolelių įdaro ir tolygiai paskirstykite.
Susukite mėsą į ritinėlį ir suriškite virvele. Skardą ištepkite sviestu, sudėkite mėsos suktinukus, viršų patepkite tirpintu sviestu, pabarstykite druska ir pipirais. Pašaukite į 180 laipsnių temperatūros orkaitę, kepkite maždaug valandą. Sudėkite suktinukus į dubenį, uždenkite folija ir palaikykite maždaug 15 min. Tiekite su bulvių koše, ryžiais arba orkaitėje keptomis bulvėmis.