Lazanijos lakštų,
100 g tarkuoto parmezano.
Špinatų ir rikotos p a d a ž u i:
300 g šviežių špinatų,
pusė svogūno,
šaukštas alyvuogių aliejaus,
2 skiltelės česnako,
300 g rikotos,
žiupsnelis druskos.
Bešamelio p a d a ž u i:
šaukštas sviesto,
šaukštas miltų,
400 ml pieno,
žiupsnelis tarkuoto muskato ir
druskos.
GAMINIMAS:
Pirmiausia paruoškite špinatų ir rikotos įdarą. Nuplaukite ir gerai nusausinkite špinatus. Susmulkinkite svogūną. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų, suberkite svogūnus, išspauskite česnaką, maišant pakepinkite, kol svogūnų gabalėliai suminkštės, sudėkite plėšytus špinatų lapus, uždenkite dangčiu ir leiskite trumpai pasitroškinti.
Atvėsinkite špinatus ir sugrūskite elektriniu grūstuvu, įmaišykite rikotą, pasūdykite. Keptuvėje labai trumpai pakepinkite miltus, įmaišykite sviestą, maišant šluotele plona srovele supilkite pieną, įberkite žiupsnelį tarkuoto muskato, nuolat maišant kaitinkite padažą, kol ims tirštėti.
Nukelkite nuo ugnies, pasūdykite. Kepimo indo dugną padenkite plonu padažo sluoksniu, išdėliokite lazanijos lakštus, dėkite sluoksnį špinatų įdaro, sluoksnį makaronų lakštų, vėl sluoksnį padažo ir t.t. Ant viršaus turėtų būti lakštinių sluoksnis. Supilkite ant jo likusį padažą, apibarstykite tarkuotu sūriu ir pašaukite į 200 laipsnių temperatūros orkaitę. Kepkite apie 30 min.