Lazanija su mėsos faršu receptas  
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Lazanija su mėsos faršu


Recepto įvertinimas:1 balas


INGREDIENTAI:

500 g lazanijos lakštų,
100 g tarkuoto parmezano.

Mėsos faršo p a d a ž u i:
300 g mėsos faršo,
svogūnas,
morka,
2 skiltelės česnako,
100 ml baltojo vyno,
5 šaukštai pomidorų padažo,
šaukštas sviesto,
prieskoninių žolelių mišinio,
pipirų ir
druskos.

Sūrio p a d a ž u i:
2 šaukštai sviesto,
2 šaukštai miltų,
800 ml pieno,
200 g tarkuoto parmezano,
pusė šaukštelio malto muskato.

GAMINIMAS:

Paruoškite mėsos faršo padažą. Gilioje keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite smulkintą svogūną, gabalėliais pjaustytą morką, išspauskite česnaką, trumpai pakepinkite. Kai daržovės suminkštės, sudėkite faršą, uždenkite dangčiu ir patroškinkite. Stiklinėje sumaišykite 100 ml baltojo vyno, 100 ml vandens ir pomidorų padažą.

Supilkite mišinį į keptuvę. Pagardinkite padažą prieskoninėmis žolelėmis ir pipirais, pasūdykite. Nebedenkite dangčio, kad nugaruotų skysčio perteklius. Kepkite apie 20 min., kol padažas sutirštės. Kitoje keptuvėje paruoškite bešemelio padažą. Trumpai pakepinkite miltus, įmaišykite sviestą.

Pamažu supilkite pieną, maišant kaitinkite, kol padažas ims tirštėti, suberkite tarkuotą sūrį, pasūdykite, pagardinkite muskatu. Lazaniją kepkite stikliniame arba keramikiniame inde. Jo dugną patepkite sūrio padažu, dėkite sluoksnį lazanijos lakštų, ant viršaus-sluoksnį mėsos faršo padažo, tada vėl sluoksnį lakštinių ir sluoksnį sūrio padažo.

Toliau sluoksniuokite, kol indas bus beveik pilnas. Viršuje turi būti sūrio padažo sluoksnis. Ant viršaus užbarstykite tarkuoto parmezano. Kepkite 220 laipsnių temperatūroje apie 40 minučių. Prieš patiekdami leiskite pastovėti bent 10 min.

1 balas 2 balai2 balai 3 balai3 balai3 balai 4 balai4 balai4 balai4 balai 5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668