2-3 kiaulės kojų,
800 g mėsos,
po 1 svogūną ir morką,
1 petražolės gumbo,
1 laurų lapelio,
2-3 juodųjų pipirų žirnelių,
žiupsnelio druskos,
2-3 skiltelių česnako.
GAMINIMAS:
Kojas nušveiskite, nuplikykite karštu vandeniu, o nuplautą mėsą stambiai supjaustykite. Viską užpilkite vandeniu, kad apsemtų, ir užvirinkite. Kai vanduo užvirs, nugraibykite susidariusias putas, sumažinkite ugnį ir virkite 2 val. Supjaustytas daržoves - morką, svogūną, petražolės gumbą pakepinkite sausoje keptuvėje ir sudėkite į puodą su mėsa.
Virkite dar apie 2 val. pridengus dangčiu, pripildykite išgaravusį vandenį. Prieš baigiant virti įmeskite pipirų žirnelius, laurų lapelį, pagal skonį įberkite druskos. Išvirusią mėsą išgriebkite iš puodo, sultinį perkoškite. Iš kojelių išrinkite kauliukus, visą išvirusią mėsą supjaustykite. Jei pjaustysite stambiai (0,5 -0,7 cm dydžio gabaliukais), sustingusi šaltiena atrodys gražiau, bus skaidresnė.
Mėsą sudėkite į formą, viršų apibarstykite smulkiai sukapotais česnakais. Plona srovele į formą supilkite sultinį, uždenkite maisto produktų plėvele ir pastatykite šaltai. Kai sustings, nuo paviršiaus nugraibykite riebalus, formą palaikykite ant karštame vandenyje suvilgytos šluostės (kad atšoktų) ir apverskite į lėkštę. Šaltieną supjaustykite porcijomis.