550 g jaučio kepenų,
150 g sviesto,
80 g šaltai rūkytų lašinių,
2 svogūnų ir
morkų,
pusės stiklinės stipraus mėsos sultinio.
GAMINIMAS:
Kepenis šiek tiek pamuškite, nuplėškite plėveles ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. Morkas, svogūnus nuvalykite, nuplaukite ir susmulkinkite. Kubeliais supjaustytus lašinius pakepinkite keptuvėje, kol aptirps. Į tą pačią keptuvę sudėkite smulkintas daržoves, kepenis, trumpai viską apkepkite ir patroškinkite.
Troškinį ataušinkite, keliskart permalkite ir, supylus į gautą masę sultinį, maišant užvirinkite. Kai masė atvės, sudėkite didesniąją dalį sviesto ir gerai išplakite plakikliu. Naudojant konditerinį maišelį, suformuotą paštetą padenkite sviesto mase.