5 vidutinio dydžio bulvės,
6 vyšniniai pomidorai,
2 marinuoti agurkai,
100 ml natūralaus jogurto,
100 ml neriebios grietinės,
žiupsnelis druskos,
stambiai maltų juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Neluptas bulves gerai nuplaukite po tekančiu vandeniu. Išvirkite, atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite griežinėliais. Perpjaukite pusiau vyšninius pomidorus. Marinuotus agurkus supjaustykite nedideliais kubeliais arba sutarkuokite stambia trintuve. Jei agurkų žievelė kietoka, ją nulupkite.
Sudėkite agurkus į sietelį, kad nusivarvėtų. Sumaišykite jogurtą su grietine, pasūdykite, pagardinkite pipirais. Įmaišykite į padažą marinuotus agurkus. Sukrėskite padažą ant bulvių, sudėkite pomidorų puseles ir atsargiai išmaišykite. Prieš patiekiant salotas palaikykite šaltai.
Bulvių salotas galima valgyti vienas arba patiekti kaip garnyrą prie šaltos mėsos ar žuvies patiekalų. Bulvių salotas galite maišyti ir su majonezu, pagardinti šaukšteliu tarkuotų krienų, kapotų krapų ar svogūnų laiškų.